latinica  ћирилица
18/07/2017 |  17:45 ⇒ 17:48 | Аутор: РТРС

Американац Десмонд Вашингтон нови плејмејкер Игокее

Американац Десмонд Вашингтон нови је плејмејкер Игокее, а уговор са Александровчанима потписао је на једну сезону. Вашингтон у Игокеу долази из Саудијске Арабије, а клуб за који је играо је Ухуд Медина, за који је наступао у сезони 2015/16.
Игокеа побједник Купа БиХ - Фото: klix.ba
Игокеа побједник Купа БиХФото: klix.ba

Ради се о кошаркашу који је класични поентер, а за разлику од Џејмса Артура Робинсона, који је у прошлој сезони носио дрес Игокее на позицији плејмејкера, мање је посвећен тимској игри. Прије одласка у Саудијску Арабију Вашингтон је наступао за Сент Петер'с колеџ за који је у првој сезони постизао 14,7 поена, у другој је имао просјек 13,6, а у трећој 13,8 поена по утакмици.

Тренер Драган Бајић истиче да би Вашингтон могао бити велико појачање за тим из Лакташа.

- С обзиром на то да смо финансијски лимитирани, не можемо размишљати о афирмисаним играчима, па се морамо орјентисати на кошаркаше са колеџа или на млађе играче. Када је у питању Вашингтон, ради се о кошаркашу који сигурно има перспективу, има добру енергију, има доста позитивних елемената у његовој игри. Послије колеџа имао је епизоду у Саудијској Арабији, што можда није најбоље за њега, али он сада има жељу да дође у Европу гдје може да напредује и мислим да нам може много помоћи. Мој задатак ће бити да га ставим у функцију тима – рекао је Бајић.

Након ангажовања америчког плејмејкера приоритет челника Игокее ће бити играчи на високим позицијама, посебно на позицији класичног центра, с обзиром на то да Драшко Албијанић још није продужио уговор са овим клубом и налази се на припремама репрезентације БиХ. Рјешење на овој позицији требало би бити познато кроз неколико дана. Тренутно су на овој позицији само два кошаркаша - Данило Шибалић и Роберт Рикић, а очекује се да већу минутажу добије и Далибор Илић.

Други плејмејкер Мирослав Пашајлић, који има важећи уговор са Александровчанима за још једну сезону, највјероватније неће остати у Игокеи, а тренутно са челницима клуба преговара око услова прекида сарадње. Управа је раније продужила сарадњу са крилним центром Стефаном Глоговцем, који је претходне сезоне стигао у Лакташе из екипе Меге. У тиму ће највјероватније остати и Никола Пешаковић са којим још није постигнут договор, а Александровчани су до сада потписали уговоре са Вуком Радивојевићем, Дарком Талићем, Робертом Рикићем, Ђорђем Милошевићем и Данилом Шибалићем.

Клуб су напустили Блаж Махковиц (Хелиос Домжале), Џејмс Артур Робинсон (Бајројрт) и Страхиња Мићовић (Морнар).

Извор. Блиц