latinica  ћирилица
18/07/2017 |  19:58 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Горњи Гаревци немају воде ни у бунарима (ВИДЕО)

Мјештани неколико приједорских села, без прикључка на градски водовод, водом се снабдијевају из бунара. Додатни проблеми у овом периоду су суша и квалитет воде, па су неки принуђени да је купују.
Бунари - Фото: РТРС
БунариФото: РТРС

Проблеми због воде су стварност мјештана Горњих Гареваца, код Приједора. Да би имали уредно водоснабдијевање били су принуђени да изграде бунаре. Међутим, ни ту није крај њиховим мукама, јер се ових дана суочавају са несташицом воде.

Ово је додатни удар на кућни буџет. Принуђени су да се за воду сналазе како знају и умију и о свом трошку.

Суша је узела свој данак. Ситуације су свјесни и у приједорском водоводу. Пројекат за изградњу водоводне мреже који би ријешио овај проблем стоји, јер новца нема. Међутим, у овом тренутку додатни проблем и за оне који су прикључени на градски водовод јесте нерационално трошења воде.

Азра Боровчанин, извршни директор за техничке послове Водовода Приједор, наводи да неки грађани воду користе за  залијевање и пуњење базена, што узрукује да домаћинства на рубним дјеловима Приједора имају проблема са вододснадбјевањем.

Уколико Приједорчани не буду повели рачуна о рационалном трошењу воде, биће кажњени, поручују из Водовода. Ово је, увјерени су, једини начин да се превазиђе сушни период.