latinica  ћирилица
18/07/2017 |  20:19 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

Семберац Владимир Николић вицешампион "Слагалице" (ВИДЕО)

Владимир Николић из Бијељине у култном квизу Радио-телевизије Србије "Слагалица" освојио је друго мјесто, као финалиста 100. супер циклуса, у којем се такмичило 40 побједника квиза.
Владимир Николић - Фото: РТРС
Владимир НиколићФото: РТРС

Овај инжењер електротехнике показао је да, осим што добро влада бројевима, има одлично знање и из других области.

За Владимира Николића "Слагалица" је интересантнија и другачија од осталих квизова, јер не форсира само знање, већ у њој има игара и енигматике. За суперфинале 100. циклуса "Слагалице" није се посебно припремао, јер има широко опште знање које је добио захваљујући штампи, медијима, интернету и дружењу са људима. Његови пријатељи су то увидјели и наговорили га да се пријави за учешће у квизу.

- Увијек је лакше од куће из фотеље, него тамо кад се појавим. Мада, морам рећи да нисам имао неку претјерану трему на самом снимању. Чини ми се да сам у добром правцу усмјерио ту трему и концетрација је била на нивоу што ми је омогућило солидне резултате - каже Владимир.

Владимир је добар познавалац музике и спорта, али филм је број један на љествици његових интересовања. Неко вријеме писао је филмске критике за часописе и портале. Његова препорука онима који имају знање, а немају храбрости да се упусте у ову такмичасрску авантуру је:

- Свакоме бих препоручио да се пријави, само под условом да није неки велики тремарош, јер трема заиста зна да заблокира неке људе када виде да се снима. Ко мисли да може са тим да се носи, у сваком случају треба да се појави, ако мисли да има елементарно знање и да се неће обрукати - увјерава Владимир.

С обзиром на то, да су се у овом циклусу "Слагалице" такмичили побједници претходних циклуса, Владимир каже да је у овако јакој конкуренцији задовољан другим мјестом. То му је донијело честитке знаних и незнаних, али и новчану и робну награду, као и путовање у Шпанију, која ће га увијек подсјећати на одличан резултат.