latinica  ћирилица
18/07/2017 |  21:36 ⇒ 21:53 | Аутор: РТРС

Због пљачке златаре у Италији ухапшена два држављанина БиХ

Права филмска потјера догодила се на аутопуту у мјесту Ђулијано ин Кампања код Напуља, након покушаја пљачке златаре, чији су главни актери, према писању локалних медија били двојица држављана Босне и Херцеговине старости 51 и 31 годину.
Филмска потјера за држављанима БиХ који су опљачкали златару у Италији (Фото: Илустрација) - Фото: nezavisne novine
Филмска потјера за држављанима БиХ који су опљачкали златару у Италији (Фото: Илустрација)Фото: nezavisne novine

Како се наводи, двојица мушкараца су покушали да опљачкају златару у близини Фиренце. Отворили су сеф приликом чега су активирали аларм који је упозорио полицију да је у току пљачка. Ипак, они нису остали празних руку јер су успјели да покупе нешто накита из излога златаре, а схвативши да стиже полиција дали су се у бјег својим БМW-ом.

Италијански медији пишу да су држављани БиХ бјежали брзином од око 200 километара на сат, те да је полиција пуцала према њима током потјере, али их то није зауставило. Јурњава је трајала 20-ак минута, када је БМW у којем су били пљачкаши, заустављен у близини Монте Сан Савина на једном одморишту. Након тога су њих двојица бијег наставили пјешке, прескачући ограду и трчећи преко оближњег поља. Приликом потјере, један од пљачкаша је лакше рањен, а полиција је ипак на крају успјела да их обојицу ухапси.

Извор. Независне новине