latinica  ћирилица
21/07/2017 |  08:09 | Аутор: РТРС

У тунелу Купрешка врата саобраћај наизмјенично једном траком

Сви путни правци у Републици Српској проходни су, а на подручју Федерације БиХ за данас су најављени радови на редовном одржавању тунела Купрешка врата на магистралном путу Бугојно-Купрес, због чега ће се од 10.00 до 17.00 часова саобраћај одвијати наизмјенично једном траком.
Пут - Фото: РТРС
ПутФото: РТРС

Возачима из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу, а због високе дневне температуре да по могућности за дужа путовања избјегавају најтоплији дио дана.

Због одржавања ауто-трке на брдским стазама "Власеница 2017" сутра ће бити обустављен саобраћај за сва возила од 12.00 до 14.30 часова и у недјељу, 23. јула, од 10.30 до 13.30 часова, на дијелу магистралног пута Власеница-Хан Пијесак.

Саобраћај ће у вријеме обуставе бити преусмјерен на алтернативне путне
правце, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

У току је изградња вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, због чега је петља "Маховљани" затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због радова на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим одвијања саобраћаја у зони укрштања са магистралним путем Бањалука-Прњавор.

Саобраћај се у оба смјера одвија са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на сат, док су могуће и повремене обуставе саобраћаја због изласка грађевинске механизације на пут.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука ради постављања лед маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице".

У Милићима је због изградње кружног тока измијењен режим одвијања саобраћаја на раскрсници дионице магистралног Коњевић Поље-Милићи и регионалног пута Милићи-Зелени Јадар.

Радови на реконструкцији пута изводе се на регионалном путу Братунац-Зелени Јадар, на подручју општине Сребреница.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13, на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова возила се пропуштају 10 минута, а 30 минута трају обуставе саобраћаја.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб повремене су обуставе саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

У ФБиХ у току су радови на магистралним путевима Маглај-Жепче, Вогошћа-Сарајево, Врапчићи-Бишће Поље, Симин Хан-Калесија и Пориче-Купрес, као и на магистралном путу на подручју Живиница.

На граничним прелазима у БиХ тренутно нема дужих задржавања.

Гранични прелази за погранични промет Имотица-Дужи и Слано-Орахов До, између Хрватске и БиХ привремено су отворени за међународни путнички саобраћај.

Извор: СРНА