latinica  ћирилица
21/07/2017 |  17:47 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Рачун добојске болнице и даље блокиран (ВИДЕО)

Ни након што је добио кредит Град Добој није испоштовао скупштинску одлуку и измирио дуговања Болнице због чега рачун ове здравствене установе ни данас није деблокиран. Од понедјељка, по свему судећи, на лијечење ће моћи само хитни случајеви, дјеца и труднице.
Добој - ЈЗУ болница Свети апостол Лука - Фото: РТРС
Добој - ЈЗУ болница Свети апостол ЛукаФото: РТРС

Тешка ситуација у којој се нашла добојска болница највише утиче на грађане. Због залиха лијекова које су на измаку већ од понедјељка могло би доћи до новог режима рада.

- Ја сам већ припремио налог да се од понедјељка не примају пацијенти на тзв. хладни програм, него само ургентне ствари. Наравно, примаћемо без ограничења дјецу, труднице, породиље, све оне који имају проблема са малигним обољењима, а све "хладне случајеве" правићемо на листе чекања - каже в.д. директора Болнице, Милорад Живковић.

Информације с којима располажу у Болници говоре да је кредит који је град Добој тражио уплаћен и да би новац за измирење дуга већ требало да буде на рачуну Водовода. Зашто до тога није дошло није јасно, јер се из Градске управа не оглашавају.

- Мислим да је рјешење једноставно било да Водовод преко суда деблокира Установу и да сачекају да Општина уплати износ који су обећали и обавезали се скупштинском одлуком. Знам само да је оперативан кредит од стране банака према Општини, а да ли они неким другим предузећима у Добоју уплаћују средства- не знам - каже Живковић.

Рачун болнице блокиран је 12. јула, два мјесеца након што је остављен рок граду да измири преузета дуговања. Правдали су се чекањем кредита, а да ли су паре коначно и стигле из Градске управе нема ни потврде ни демантија.