latinica  ћирилица
22/07/2017 |  10:20 ⇒ 10:21 | Аутор: РТРС

Заев долази у званичну посјету БиХ

Предсједник Владе Македоније Зоран Заев сутра ће боравити у званичној посјети БиХ, гдје ће се сусрести са представницима законодавне и извршне власти.
Зоран Заев (Фото: cdm.me) -
Зоран Заев (Фото: cdm.me)


Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић у 9.00 часова дочекаће Заева на платоу испред зграде институција БиХ, најављено је из Савјета министара БиХ.

Сусрет делегација Савјета министара БиХ и Владе Македоније планиран је за 9.35 часова.

Делегацију Савјета министара БиХ, осим Звиздића, чиниће министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић, министар за људска права и избјеглице Семиха Боровац, министар иностраних послова Игор Црнадак, министар цивилних послова Адил Османовић и министар безбједности Драган Мектић.

У делегацији Владе Македоније, осим Заева, биће министар унутрашњих послова Оливер Спасовски, министар економије Крешник Бектеши, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Љупчо Николовски, министар културе Роберт Алагјозовски и министар дијаспоре Едмонд Адеми.

Протоколом је предвиђено да Шаровић и Николовски у 10.15 часова потпишу меморандум о разумијевању између Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Македоније, а потом ће Османовић и Алагјозовски потписати Програм културне сарадње између Министарства цивилних послова БиХ и Министарства културе Македоније.

Према протоколу, Звиздић и Заев у 10.25 часова обратиће се медијима. За 10.45 часова заказан је састанак Мектића и Спасовског.

Македонски премијер ће у 11.30 часова разговарати са члановима Предсједништва БиХ, а требало би да се сусретне и са предсједавајућим Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шефиком Џаферовићем.

Звиздић и Заев ће у 17.00 часова посјетити Ротимље, гдје ће положити вијенац на спомен-обиљежје трагично страдалом предсједнику Македоније Борису Трајковском и члановима његове пратње.

У 20.30 часова Звиздић и Заев ће на Старом мосту у Мостару присуствовати манифестацији "Мостар, мир, повезивање" и потписати Мостарску повељу мира.

Извор: Срна