latinica  ћирилица
22/07/2017 |  11:20 | Аутор: РТРС

Сви пожари у Црној Гори под контролом

Пожари на подручју општине Херцег Нови стављени су под контролу и не угрожавају ни становништво ни објекте, саопштио је Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Црне Горе.

Ријеч је о пожарима у Коњевићима, на Луштици, у мјестима Тићи, Мендегаја и изнад Забрђа према Обоснику.

Украјински канадер данас ће наставити да гаси пожар на полуострву Луштица, док ће швајцарски хеликоптер наставити да дејствује на Солилима.

На подручју Бара ноћас је избио већи пожар на неприступачном терену између Поаре и Горане, али становништво и објекти нису угрожени. Екипе Службе заштите и спашавања се налазе на терену.

На територији општине Подгорица активан је пожар у мјестима Ораси и Гољемади, према језеру. На пожаришту у мјесту Ораси налази се једна екипа Службе заштите и спашавања.

Под контролом је и пожар у Загарачу у општини Даниловград, гдје ће данас на гашењу бити активна два израелска авиона.

На подручју општине Цетиње гори у Ластви Чевској, на Доњој Марковини и у Цуцама, али су пожари под контролом, те не угрожавају објекте и становништво. Екипе дежурају у Ластви Чевској и на Доњој Марковини.

Црногорска полиција до сада је ухапсила једног држављанина Албаније и једног старијег мушкарца из Даниловграда због сумње да су подметнули пожаре на територијма општина Подгорица и Цетиње.

Извор: Срна