latinica  ћирилица
22/07/2017 |  11:31 ⇒ 11:32 | Аутор: РТРС

Почела фудбалска Суперлига, два фаворита за титулу

Утакмицом између Војводине и Чукаричког (1:0) почео је нови фудбалски шампионат у Србији. Партизан брани титулу освојену прошле сезоне, Звезда би да се врати на врх, остали траже своје "мјесто под сунцем".
Црвена Звезда - Партизан (илустрација: РТРС) -
Црвена Звезда - Партизан (илустрација: РТРС)

Претходна сезона била је узбудљива, не превише квалитетна, али фудбалски залуђеници могли су да уживају у три "вјечита" дербија, као и суперзанимљивој завршници, гдје је Партизан "преотео" титулу Црвеној звезди.

Два највећа српска клуба, по свему судећи, и ове сезоне ће се борити за трон. Мало је вјероватно да би неко од пратилаца могао да се умијеша у борбу за титулу, дјелује да су Војводина и Чукарички најближи потенцијалном изненађењу.

Управо су та два клуба отворила сезону утакмицом на "Карађорђу" (1:0), Партизан у суботу на свом терену дочекује новајлију, екипу Мачве, док ће црвено-бијели у недјељу у Београду играти против нишког Радничког. 

Партизану и Црвеној звезди, као и сваког љета, приоритет је што бољи пласман у еврокуповима – црно-бијели се боре за улазак у елиту, трећи пут у историји, док црвено-бијелима највиши домет може бити пласман у лигашки дио Лиге Европе.

Већ наредне седмице Партизан дочекује екипу Олимпијакоса, док ће Црвена звезда у четвртак дочекати Спарту из Прага (обје утакмице моћи ћете да пратите у директним преносима на програмима РТС-а). 

Ипак, често је почетак сезоне утицао на крајњи исход, што знају у таборима "вјечитих", па се очекује да обје екипе снажно започну такмичење у Суперлиги.

Партизан ће у новој сезони предводити Мирослав Ђукић, док ће "у другом углу" бити Владан Милојевић. Црно-бијели су задржали костур екипе, за сада, и довели најскупље појачање у историји српског фудбала, док су црвено-бијели већ ангажовали двоцифрен број новајлија. 

Војводина и Чукарички ће чекати кикс два најбоља клуба, а своје мјесто у горњем дијелу табеле очекују и Раднички из Ниша, као и Младост и Напредак.

Систем такмичења је исти као и претходне двије сезоне, што значи да ће се послије прве фазе такмичења бодови преполовити, те ће се направити двије групе – "горњи дом" бориће се за титулу и улазак у Европу, док ће се екипе у "доњем дому" борити за опстанак.

Сезона се завршава у мају, када ће бити познато ко је шампион Србије и ко ће Србију представљати у европским љетњим авантурама. 

Извор: РТС