latinica  ћирилица
22/07/2017 |  11:45 | Аутор: РТРС

СМ сутра о финансирању пројекта ауто-пута Бањалука-Добој

Савјет министара БиХ требало би да у уторак, 25. јула, разматра Нацрт одлуке о ратификацији Амандмана 1 на Уговор о финансирању, закључен између БиХ, Републике Српске, Европске инвестиционе банке и ЈП "Ауто-путеви Републике Српске" за Пројекат "Ауто-пут Бањалука-Добој".
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Уговор о финансирању закључен је између БиХ, Републике Српске, Европске инвестиционе банке и ЈП "Аутопутеви Републике Српске" 12. децембра 2013. године у Луксембургу и Бањалуци, те 16. децембра 2013. године у Сарајеву.

Из Савјета министара БиХ саопштено је да је на дневном реду сједнице Анализа одрживости јавног дуга БиХ чији је предлагач Министарство финансија и трезора БиХ.

Пред министрима ће се наћи Информација о укупним активностима Дирекције за европске интеграције БиХ у вези са управљањем процесом европских интеграција.

Биће ријечи и о Информацији о кориштењу средстава из ИПА фондова и о припреми пројеката чија би се реализација финансирала из средстава ИПА два

На дневном реду су и Нацрт меморандума о разумијевању између Хрватске, БиХ и Црне Горе о спровођењу "Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње између Хрватске, БиХ и Црне Горе 2014–2020", са Основама за покретање поступка за закључивање наведеног меморандума.

Пред министрима ће се наћи и Нацрт одлуке о ратификацији Споразума о инвестиционом гранту између БиХ и Европске инвестиционе банке за изградњу дионице аутопута Свилај – Оџак на Коридору Пет Це.

Савјет министара БиХ размотриће Информацију о покренутим арбитражним поступцима против БиХ и њених институција.

Извор: Срна