latinica  ћирилица
22/07/2017 |  15:45 | Аутор: РТРС

Орбан: Србију што прије примити у ЕУ

Европску унију треба реформисати, њој треба вратити суверенитет од "Сорошевог царства", рекао је мађарски премијер Виктор Орбан обраћајући се окупљенима на традиционалном љетњем отвореном универзитету у Бањи Тушнад у Румунији која окупља хиљаде Мађара из земаља окружења. Србију што прије треба примити у чланство ЕУ, и треба постићи историјске споразуме са Турском и Русијом, нагласио је Орбан.

Орбан је рекао да постоји савез између бриселске елите и Сороша у вези пријема миграната на територији Уније.

- Он се састоји у четири тачке. Да се сваке године прими милион миграната у Унију, да сваки од њих добије по 15.000 евра, да се распореде по земљама Уније и да се у ЕУ успостави Агенција за мигранте - навео је предсједник Владе Мађарске.

Србију што прије треба примити у чланство ЕУ, и треба постићи историјске споразуме са Турском и Русијом, нагласио је Орбан.

- Мађарска се оптужује да није солидарна. Ми мислимо да треба помагати у земљама гдје постоје проблеми, што Мађарска и ради, а не увозити проблем у ЕУ. Уосталом боље да не причају у Бриселу о солидарности док не исплате 250 милијарди форинти (800 милиона евра) колико нас кошта одбрана граница Европске уније - рекао је мађарски премијер.

Орбан је рекао да ће главна тема парламентарних избора наредне године у Мађарској бити да ли ће опозиција успјети да спроведе план Сороша, односно да уклоне ограду на мађарско-српској граници.

- Док је ове Владе Мађарске, ограда остаје на граници. Сорош и бриселске бирократе желе да ослабе земље чланице групе В4 (Мађарска, Пољска, Словачка, Чешка), да би се остварио план Сороша - истакао је предсједник Владе Мађарске.

Извор: РТС