latinica  ћирилица
22/07/2017 |  20:55 ⇒ 23/07/2017 | 08:36 | Аутор: РТРС

Црна Гора: Украјински канадер и бугарски хеликоптер гасе пожаре

На подручју општине Подгорица активни су пожари у селима Гољемади, Комани и Ораси, док је пожар у Владима локализован, саопштено је из Директората за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе.
Пожар - Фото: РТРС
ПожарФото: РТРС

Наведене пожаре гасе ватрогасне јединице Главног града, као и украјински канадер који је ангажован у гашењу пожара у Орасима.

Бугарски хеликоптер гаси пожаре у Гољемадима, Команима и Орасима, као и два ваздухоплова Авио-хеликоптерске јединице МУП-а који су ангажовани у гашењу пожара у Команима и Орасима.

У Даниловграду пожар је у селу Загарачу, али је под контролом. Екипе Службе заштите и спашавања обилазе терен. Био је мањи пожар у Пржинама који је локализован.

Пожар у Загарачу су гасила из ваздуха и два израелска авиона типа "ер трактор".

На територији општине Цетиње активни пожари су у Катунској нахији и то у Ластви Чевској, на Доњој Марковини и у Цуцама. Пожари су тренутно под контролом и не угрожавају објекте и становништво.

Екипе дежурају у Ластви Чевској и на Доњој Марковини. Током дана избио је пожар и у мјесту Рваши, али је под контролом.

У Бару активан је шумски пожар између Поаре и Горане, који је избио претходне ноћи. У питању је неприступачан терен. Пожариште је веома удаљено од пута и није угрожено становништво нити објекти.

Такође је активан пожар у Бољевићима. Екипе Службе заштите и спашавања се налазе на терену и гасе пожаре.

Повремено се појављују мањи пожари у општини Тиват, дуж пута у Солили, на Луштици и на Бигову, које дежурне екипе гасе.

У Херцег Нови пожари у Коњевићима и у Малтама су локализовани, али су зато активни пожари у мјестима Тићи, Забрђе, Петровићи и Мендегаја.

Швајцарски хеликиоптер "супер пума" је током дана био оперативан у Тивту на Солилима, као и у Херцег Новом у Тићићима, Беговићима и Забрђу.

Извор: СРНА