latinica  ћирилица
23/07/2017 |  09:31 ⇒ 09:49 | Аутор: РТРС

Револуција: "No name" фирма мијења све

Чини се да никада није био бољи тренутак за лансирање новог бренда робе широке потрошње.
"No name" компаније - Фото: РТРС
"No name" компанијеФото: РТРС

Захваљујући дистрибутивним каналима попут Фејсбука, Твитера, Инстраграма и Јутјуба, никада није било лакше нити јефтиније да нови бренд добије публицитет и дође до купаца он-лајн.

Компанија Брендлес (без имена) нада се да ће искористити управо те предности и промјенити начин на који потрошачи купују свакодневне потрепштине.

Надају се да ће свакодневни одлазак у продавницу отићи у историју и да ће га замјенити модел директне куповине њихових производа, од којих сваки кошта по три долара.

У њиховој палети налази се неколико стотина прехрамбених производа, кухињске опреме, као и канцеларијског прибора.

Сви производи намијењени исхрани су органски, од природних састојака и не ГМО, а етикете су једноставне и на њима осим карактеристика производа, садржаја и грамаже нема имена фирме.

Захваљујући уникатном бизнис моделу, компанија је успијела да производе понуди по цијени нижој за 40 одсто јер се уштедело на такозваном порезу на бренд а избјегнути су и традиционални трошкови које прати класична дистрибуција.

Компанија је кроз три рунде сакупила чак 50 милиона долара за финансирање.

Коментари на друштвеним мрежама иду од тога да је ријеч о генијалној идеји која је заправо створила нови бренд инсистирајући на томе да негира његово постојање, па до тога да је цијела идеја веома слична ономе што се у трговини назива робна марка и што постоји јако дуго.

Извор: Б92