latinica  ћирилица
23/07/2017 |  14:29 ⇒ 15:38 | Аутор: РТРС

Допуна регулационих планова у Брчком (ВИДЕО)

Одјељење за урбанизам и имовинско-правне послове Брчког, од Скупштине дистрикта добило је зелено свјетло за израду и допуну 12 регулационих плaнова. На овај начин у Брчком ће бити омогућен континуитет планског развој града, стамбених и привредних објеката.
Брчко - насеља - Фото: РТРС
Брчко - насељаФото: РТРС

У највећем градском насељу Грчица, које има више од 10 хиљада становника, деценијама су чекали регулациони план. Новом одлуком у овом насељу биће измјена регулационог плана, којим ће бити омогућена градња Омладинског центра. 

"Имамо у плану изграду Омладинског кулутурног центра. Имали смо проблема са регулационим планом. Ми хоћемо да се све то уклопи у регулациони план и буде завршено по свим прописима ", навео је Боро Ристић из Мјесне заједнице Грчца у Брчком.

"Оно што ми планирамо је да покушамо да нарпавимо једну причу, да млади покушају да остану у овом граду а не да одлазе из њега. Самим тим и омладински центар ће задвољити једно окупљање из читавог насеља Грчица, па и нормално из самог града Брчког", истакла је Ведрана Јовичић, предсједник Мјесне заједнице Грчица у Брчком.

У брчанском урабнистичком одјељењу наводе да ће кроз нове регулаицоне планове и измјене и допуне важећих, бити омогућена лакша реализација капиталних пројекта, међу које спадају комунална и саобраћајна инфраструктура. 

"Ми смо у Буџету за 2017. планирали неких 270.000 КМ за израду нових регулационих планова. Ради се о 12 регулационих планова и јуче је на скупштини усвојена одлука о приступању њиховој изради. Од тих 12, пет је нових" каже Светлана Чивчић, шеф Одјељења за урбанизам и имовинско правне послове дистиркта Брчко.

На основу одлуке скупштине Дистиркта Брчко, у наредном периоду град ће добити пет нових регулациониих планова за насеља Колобара 1 и 2, Кланац, Ријеке и Плазуеље 1. Због комуналне и саобраћајне инфраструктуре седам регулационих планова биће измијењено, највише због комуналне и саобраћајне инфраструктре. Подсјећамо, у Брчком је ове године најављена изградња седам кружних токова.