latinica  ћирилица
23/07/2017 |  16:59 ⇒ 24/07/2017 | 09:32 | Аутор: РТРС

Тачка на сукобе у теслићком СНСД-у: Богданић подноси кривичне пријаве (ВИДЕО)

Општински одбор СНСД-а у Теслићу најавио је пријаве против одборника који ову странку и појединце лажно доводе у везу са изазвањем ексцеса на простору ове локалне заједнице, најавио је предсједник одбора Драган Богданић. Позива надлежне органе да све истраже, а против одборника који су формирали Клуб СНСД 1 покреће иницијативу за санкционисање.
Богданић најавио пријаве због довођења у везу са ексцесима у Теслићу - Фото: СРНА
Богданић најавио пријаве због довођења у везу са ексцесима у ТеслићуФото: СРНА

Експресно и једногласно на сједници у Бањи Врућици теслићки СНСД осудио је посљедња дешавања, нападе на имовину и пријетње и позвао надлежне органе да све истраже. Због етикетирања и довођења странке у везу с тим кажу да неће сједити скршетих руку.

- Одлучио сам да против појединих, који су у својим наступима поменули да Општински одбор СНСД-а или ја као предсједник стојим иза тога, поднесем кривичне пријаве - рекао је Богданић.

Богданић каже да ће пријавити бившег одборника СНСД-а Драгана Николића, који је тврдио да је добијао позиве и СМС поруке пријетећег садржаја и да располаже са аудио снимком, као доказом да иза пријетњи стоји Богданић. Те тврдње поновио нам је и у телефонском разговору.

- Нека онда то понови полицији, јер ће онда полиција знати шта се дешава и неће уопште бити потребно да се даље проводи поступак ако он већ зна ко стоји иза тога - каже Богданић.

Све је посљедица преласка предсједника Актива младих СДС-а Драгана Савића у СНСД, тврдe у овој странци. Унијело је то, кажу, немир и несигурност у редове владајућих, а све је кулминирало прошле седмице нападом на возило одборнице Дијане Ђекановић, која је раније поднијела оставку на мјесто предсједнице Актива жена у СНСД-у, због приватних обавеза.

Она и још двојица одборника Драган Николић и Саво Радић, напустили су Клуб одборника СНСД-а и формирали Клуб одборника СНСД 1. Ђекановићева је након тога изјавила да није више могла да трпи пријетње и уцјене. Данас је била недоступна за медије, а њене бивше страначке колеге кажу да је руковођена искључиво личним интересима.

- Проблем су грађевинске дозволе, проблем је изградња зграда... Ми смо већ покренули одређену процедуру за њих, санкционисања ће бити и то онако како одлуче органи партије. Њима је поручено да постоји само један Клуб одборника и само један СНСД - каже предсједник Клуба одборника СНСД-а, Мишо Стојановић.

Одборник Саво Радић рекао је да ће се вратити у СНСД, ако буду ријешени проблеми ловишта у Теслићу, што је и био разлог његовог незадовољства. Присуствовао је сједници ОО СНСД-а, али пред камере није хтио.