latinica  ћирилица
23/07/2017 |  17:01 | Аутор: РТРС

Пожари у Црној Гори и даље активни, дејствује и авијација

У општини Тиват, гдје су активни пожари у Солилима – Ђурашевићи и Облатно, екипе су на терену, а почело је и дејство авијације.
Тиват, пожар - Фото: ТАНЈУГ
Тиват, пожарФото: ТАНЈУГ

Како су рекли из Министарства унутрашњих послова, швајцарски хеликоптер "супер пума" данас је активан на подручју Луштице - Прво Забрђе док ваздухоплови Авио-хеликоптерске јединице МУП-а тренутно дејствују на Солилима.

Екипа из Бугарске је хеликоптером у раним јутарњим сатима дејствовала на подручју Љешанске нахије у селима Ораси и Гољемади. Тренутно су упућени на територије општине Бар у мјесту Мурићи.

У општини Херцег Нови активни пожари у мјестима Тићи, Забрђе, Петровићи и Стојковићи, Равни бријег и Лазаревићи.

Из Директората за ванредне ситуације МУП-а саопштено је да је Служба заштите у Подгорици данас имала неколико интервенција које су успјешно завршене на подручју Љешанске у Гољемадима и Орасима.

Тренутно нема активних пожара на подручју општине Подгорица, а у општини Даниловград пожар у Загарачу је још активан и под контролом је.

На Цетињу су активни пожари у у Ластви Чевској, на Доњој Марковини и у Цуцама. Пожари су тренутно под контролом и не угрожавају објекте и становништво.

У Бару је активан пожар у мјесту Мурићи.

Извор: СРНА