latinica  ћирилица
23/07/2017 |  20:48 | Аутор: РТРС

Британци савјетују- Не помињите Србе у Хрватској!

Британски ТВ канал "Тревел" савјетовао је Британцима, који одлазе на одмор у Хрватску, да не помињу Србе и Југославију, да пазе на мине, да не путују возом, не причају на мобилни телефон док возе и да поштују хрватске свеце.
Дубровник - Фото: B92
ДубровникФото: B92

"Ако Хрватску повежете са Југославијом, лако ћете им дићи живце. Немојте их случајно звати Југословенима или поредити са Србима", препоручује овај британски телевизијски канал у тексту на својој интернет страници.

Британским туристима савјетују да пазе на мине заостале из протеклог рата, ако се крећу по шикарама и шумама у унутрашњости, посебно у Славонији, Бродско-посавској жупанији и у задарском залеђу.

Туристима препоручују да је боље да се возе аутобусом, јер хрватске жељезнице не повезују градове на југу.

"У Хрватској је лако унајмити аутомобил, али су готово сви са мануалним мјењачем. Не причајте на мобилни телефон док возите, то је изричито забрањено у Хрватској", наводи канал "Тревел".

У тексту се даље наводи да возачи у Хрватској понекад агресивно претичу, па је боље гледати на пут него на околину, преноси портал "Индекс".

"Локалци често возе лудо и не поштују ограничење брзине, па треба пазити у саобраћају", упозорава познати британски канал.

Туристима је савјетовано и да обрате пажњу на светилишта у Хрватској, те да се према њиховим црквама односе са поштовањем.

Међу савјетима је и да се туристкиње у топлес могу скинути на градским плажама, али да морају бити дискретне на југу, гдје је становништво више конзервативно.

"Никако то немојте чинити у Врбнику на Крку и уопште у близини цркви", наводи британски канал.

Извор: СРНА