latinica  ћирилица
24/07/2017 |  08:49 | Аутор: РТРС

Редовно одвијање саобраћаја

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења, а на граничним прелазима задржавања нису дужа од 20 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим саобраћања у зони укрштања са магистралним путем Бањалука-Прњавор и до 31. августа саобраћај ће се одвијати у оба смјера са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на час. Могуће су и повремене обуставе због изласка грађевинске механизације на пут.

Режим саобраћања измијењен је и на ауто-путу Градишка-Бањалука због постављања ЛЕД маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова на снази су обуставе саобраћаја до максимално 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Режим саобраћања измијењен је и на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор, од 7.00 до 19.00 часова.

На регионалном путу Површнице-Лопаре у току је санација клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионица Укрина-Горња Вијака саобраћа се једном траком, наизмјенично, због активираног клизишта.

У ФБиХ је у јутарњим часовима појачана фреквенција возила у градским центрима, а опрез при вожњи неопходан је због повећаног броја бициклиста и мотоциклиста у саобраћају.

За међународни путнички саобраћај привремено су отворени гранични прелази за погранични промет Имотица-Дужи и Слано-Орахов До, између Хрватске и БиХ.

Извор: Срна