latinica  ћирилица
25/07/2017 |  09:30 ⇒ 18:16 | Аутор: РТРС

Хапшења у бањалучкој Топлани због незаконитог искључивања корисника (ВИДЕО)

У полицијској акцији "Топлинг" у Бањалуци су ухапшена три лица због сумње да су незаконито искључивала кориснике са топловодне мреже, а за извршене услуге присвајали новац.
Бањалучка топлана - Фото: РТРС
Бањалучка топланаФото: РТРС

Незванично, ухапшени су бивши радник Топлане Драган Малчић и Александар Лолић и Савка Марић, који су и даље запослени у овом предузећу.

Ова три лица ухапшена су због сумње да су дуже вријеме злоупотребом положаја фалсификовали записнике од овлашћеног предузећа за искључење потрошача са топловодне мреже.

Из Топлане су потврдили да је полиција претресла просторије, које користе ухапшени радници.

Акцију су извели припадници бањалучке криминалистичке полиције под надзором Окружног јавног тужилаштва, а претресом више локација на подручју града изузета је документација која ће послужити као доказ у кривичном поступку.

Из МУП-а Српске је саопштено да је акције кодног назива "Топлинг" спровођена са циљем расвјетљавања кривичних дјела "Фалсификовање исправе" и "Злоупотреба службеног положаја или овлашћења".

Директор прњаворског предузећа "Топлинг" Дарио Агостин рекао је да данашња акција Полицијске управе Бањалука, која има исти назив као предузеће у којем обавља функцију директора, нема никакве везе са овим предузећем и да је због тога већ примио више позива пословних партнера.

Из полиције су појаснили да је назив акције случајно изабран и да нису имали било какву другу намјеру, те да нису жељели да нанесу негативне посљедице предузећу из Прњавора.