latinica  ћирилица
25/07/2017 |  10:22 | Аутор: РТРС

Ђоковић испада из Топ 4 АТП листе

Новак Ђоковић испашће наредне седмице из Топ 4 на АТП листи први пут послије десет година. Ђоковић је тренутно четврти играч свијета са 6.325 бодова, али ће му бити одузето 1.000 бодова пред Роџерс куп у Монтреалу гдје брани титулу.
Новак Ђоковић - Фото: РТРС
Новак ЂоковићФото: РТРС

 Од његових ривала из врха АТП листе бодове губи само Станислас Вавринка, 360 од полуфинала турнира, али ће га ипак престићи на листи. Прва тројица Енди Мари, Рафаел Надал и Роџер Федерер ће остати на бодовима које су освојили на Вимблдону, јер нису играли прошле године у Торонту.

Ђоковићев пад је био неминован након што је у мају остао без титула у Мадриду и Ролан Гаросу, у Лондону је могао чак да се врати на прву позицију, али је због повреде лакта морао да преда меч четвртфинала. Због ове повреде извјесно је да ће Ђоковић пропустити и Роџерс купа, а неизвјестан је његов наступ и на УС Опену почетком септембра, гдје брани финале. Осим ова два турнира, Ђоковић прошле године није имао значајније резултате, па би у случају наступа могао да напредује на АТП листи до краја сезоне.

Извор: Независне новине