latinica  ћирилица
25/07/2017 |  11:58 ⇒ 12:04 | Аутор: РТРС

Сарајево: Протест чланова Удружења "Швајцарац"

Чланови Удружења корисника кредита "Швајцарац" БиХ провели су ноћ испред пословнице Адико банке у Улици Ферхадија у Сарајеву, истичући да је и овај протест мјера очаја у којем се налазе корисници кредита у швајцарским францима.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Окупљање испред пословнице ове банке почело је јуче у 14.00 часова и према најавама, биће најмасовније до сада. Пословница је од јуче затворена, па су 44 корисника кредита, који су ту преноћили, запосленим оставили поруке и најавили додатна окупљања.

Предсједник Удружења "Швајцарац" Кемал Дураковић поручио је да ће истрајати у својим захтјевима које су упутили Влади Федерације БиХ, јавила је ТВ "Н1".

- Странка СББ се изјаснила да ће подржати Приједлог закона о конверзији кредита, као и Клуб ДФ-а, Клуб СДП-а, ХДЗ 1990, Странка за БиХ и Наша странка. Позивам и Клуб СДА и ХДЗ-а да буду уз грађане, а не уз банке, поготово не уз Хипо банку јер је вршила криминал и крала своје грађане. На потезу је сада федерални парламент да ову пљачку заустави и да буде у служби грађана БиХ, а не у служби банака - истакао је Дураковић.

Он је нагласио да су у посљедњих годину и по дана 24 корисника кредита извршила самоубиства због процеса са банком, а да је, "због тешког терета који су носили", 100 људи умрло од срчаних и можданих удара.

Извор: СРНА