latinica  ћирилица
25/07/2017 |  20:05 ⇒ 21:46 | Аутор: РТРС

Криста Куђељић, мајка погинулог борца, сама и заборављена (ВИДЕО)

Криста Куђељић, из Осјечана код Добоја, мајка је погинулог борца о којој нико не брине.
Криста Куђељић - Фото: РТРС
Криста КуђељићФото: РТРС

Услове у којима живи ова старица тешко је и замислити.

Сама и заборављена. Без икакве подршке и помоћи, и што највише боли, без људске лијепе ријечи. Тако живи мајка погинулог борца 88-годишња Криста Куђељић.

У неусловној, незавршеној кући , шупљих прозора и зидова, без купатила, тешко је замислити пристојан живот. Још тежа је борба са мишевима и пацовима који је, каже, ноћу нападају.

И поред тога Криста је несхваћена у средини у којој живи, а од бриге за њу, чито је, нису се претргли ни родбина ни надлежне институције. Има пензију као мајка погинулог борца, комшије, ко може, помогне, али кућу не могу да јој опреме.

- Кажу добиће стан, стан нико не даје, адаптираће јој кућу, нико не адаптира, хоће јој сређивати једну собу да може да живи, нико не долази, прича Милош Николић, комшија.

Причају комшије да су појединци злоупотријебили Кристину патњу. Једни су прикупљали новац за њу, али да она од тога није имала користи. Доносили су одјећу , затрпали јој собе, довезли и дио материјала за кућу , а онда нестали. Други су је уцјењивали да би јој легализовали кућу , али праве помоћи ни од кога.

Док чезне за пристојним домом и купатилом, Криста не губи наду.

Да је то рјешење њених патњи сматрају и комшије, тим прије јер несрећна старица у дом неће.