latinica  ћирилица
26/07/2017 |  11:17 | Аутор: РТРС

Вулин: Реаговања Приштине и Тиране доказ да Србија нема искрене саговорнике

Министар одбране Србије Александар Вулин оцијенио је да су реаговања из Приштине и Тиране, након што је предсједник Србије Александар Вучић најавио унутрашњи дијалог о Косову и Метохији, показала да Београд међу Албанцима нема искрене саговорнике када се покрену питања од суштинског значаја за Србе и Албанце.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

"Циљ изјава премијера Албаније Едија Раме и лидера Алијансе за ново Косово Беџета Пацолија јесу да се онемогући дијалог Београда и Приштине и спречи да Вучић уједини Србе око Космета", оцијенио је Вулин.

Он сматра да дијалог о Косову и Метохији неће довести до признања /самопроглашеног/ Косова, али хоће до историјске прилике да Срби о Косову и Метохији као најважнијој теми генерације почну да мисле и говоре једним гласом, преносе београдски медији.

Рама је објавио на својој страници на "Фејсбуку" текст предсједника Србије Александра Вучића о Косову, уз оцјену да је то прича дана и истовремено поздравио пут ка побољшању односа између Албанаца и Срба.

Он је позвао Србију да призна независност Косова и поручио да ће то допринијети стабилизацији балканског региона.

Пацоли је рекао јуче да је Вучић "прихватио нову реалност на Косову" и оцијенио да Вучићев став отвара пут ка нормализацији односа Приштине и Београда.

Извор: СРНА