latinica  ћирилица
27/07/2017 |  10:49 ⇒ 10:49 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Српски народ дао огромну жртву у борби против фашизма

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је свим учесницима НОБ-а и свим грађанима Републике Српске 27. јули, Дан устанка у борби против фашизма, подсјећајући да је српски народ Крајине овим устанком међу првима у Европи показао да је слободарски народ који је храбро устао против фашизма и кренуо путем слободе и правде.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

- Српски народ је у тој борби поднио огромну жртву. То никада не смијемо заборавити и требамо бити поносни на храброст наших предака који су животе дали за слободу. Дужност нам је да се присјетимо свих оних који су живот дали у борби против фашизма, а свим преживјелим борцима народноослободилачког рата да честитамо овај значајан датум наше историје - нагласио је Чубриловић.

Свједоци смо, нажалост, навео је Чубриловић, да се идеје фашизма на овим просторима поново оживљавају, што најоштрије осуђујемо и чему се морамо јединствено супроставити.

Он је подсјетио да је српски народ великом жртвом и страдањима дао огроман и немјерљив допринос у побједи над злом фашизма и да се и данас бори за своју, али и за слободу и равноправност свих других народа у БиХ и у региону.