latinica  ћирилица
04/08/2017 |  14:42 | Аутор: РТРС

Захарова: Вашингтон врши притисак на Москву

Рок за издавање америчких виза за грађане Русије знатно је порастао у последњих неколико месеци, што није повезано са одлуком Русије да смањи број дипломата САД, већ је изазвано жељом Вашингтона да изврши притисак на Москву, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова. Портпарол Кремља Дмитриј Песков каже да су односи две земље на најнижем нивоу у историји.
Марија Захарова (Фото: Sputnik) -
Марија Захарова (Фото: Sputnik)

"Најсмешније је што је период за издавање америчких виза порастао неколико пута у последњих четири-пет месеци. Раније су се интервјуи за визе заказивали десетак дана након предавања докумената, а сада се заказује након месец до месец и по", рекла је Захарова у интервјуу за телевизију Русија 1, преноси Тас.

Према њеним ријечима, све изјаве о продужењу рока за издавање америчких виза, због одлуке Русије да смањи број америчких дипломата, морају да се посматрају као "унутарполитичке игре у САД".

"Ми савршено добро схватамо да је то застрашивање, врста притиска на руску страну", рекла је она.

Крајем јула, руско Министарство спољних послова саопштило је да би Вашингтон требало да изједначи број свог дипломатског и техничког особља које ради у америчкој амбасади у Москви и у генералним конзулатима са бројем руских дипломата и техничког особља који раде у САД.

Извор: Танјуг