latinica  ћирилица
05/08/2017 |  09:28 ⇒ 09:29 | Аутор: РТРС

Беванда: Рад ОБА вратити у законски оквир

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда сматра да ће Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ изаћи из проблема када буду поштовани законски прописи и када политика буде искључена из области гдје јој није мјесто.
Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда - Фото: СРНА
Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав БевандаФото: СРНА

- Плашим се да овдје постаје правило неуважавања сарадника и игнорисања законских обавеза. Прича о ОБА није завршена и када прикупимо све информације у свим тијелима која су за то надлежна имаћемо конкретна рјешења - рекао је Беванда за Глас Српске.

Говорећи о раду Савјета министара БиХ, Беванда је подсјетио да га чине представници странака које немају јасну парламентарну већину, што је довољно да се не може очекивати изузетан тимски рад у извршној власти.

- Кључне ствари за добре резултате су повјерење и уважавање, држање до властитих ставова, али и поштивање другачијих. Не знам да ли су они који су изнијели критике имали у виду вриједности које сам набројао и које треба његовати - додао је Беванда, који је и функционер ХДЗ-а БиХ.

Он је навео да да је механизам координације у БиХ успостављен уз много муке и да мора бити испоштован да би БиХ могла да комуницира с институцијама ЕУ и спроводи обавезе које преузме на свим нивоима власти.

Извор: СРНА