latinica  ћирилица
05/08/2017 |  20:20 ⇒ 20:57 | Аутор: РТРС

Млада Приједорчанка разбија све предрасуде о женама као лошим возачима! (ВИДЕО)

Двадесеттрогодишња Ранка Дамјановић из Приједора је међу малобројним припадницама љепшег пола које посједују возачку дозволу за камионе тешке и до седам и по тона. Разбија све предрасуде о женама као лошим возачима, а за воланом теретњака, кажу стручњаци, ријетки је таленат.
Ранка - Фото: РТРС
РанкаФото: РТРС

За само седам дана, Ранка Дамјановић научила је да вози два возила - мотор и камион. Њени најближи били су највећа подршка на путу, који баш није својствен женама. Данас, често сједа за волан породичног камиона.

- Отац ми без страха препушта наш породични камион, јер ми вјерује и не плаши се ничега - каже Ранка.

Међутим, нису сви вјеровали. Сјећања на прве реакције јачег пола, на њу за воланом теретњака, још јој изазивају смијех на лицу.

- Када сам први пут сјела и кренула камионом многи су гледали, неки се чак и крстили, нису могли вјеровати шта се дешава - прича Ранка.

Са женом за воланом камиона, у скоро 30 година своје каријере, никада се није сусрела ни њена инструкторка вожње Милена Башић Анђелић. Све до данас.

- То је дијете Богом дано и у њој сам препознала велики таленат, зато сам јој предложила да буде инструктор и помоћи ћу јој у томе, јер је штета за друштво и за овај град да такав таленат остане неискориштен - каже она.

Ранка поручује да никада не треба одустајаати од својих снова.

- Свако треба да испуни оно што жели. Ја сам успјела у томе- оно што сам жељела то сам и остварила - каже ова занимљива дјевојка.

Не изостају ни планови за будућност, завршетак саобраћајног факултета њен је приоритет, те проналазак посла у струци, а један од њених циљева је и да постане професионални инструктор вожње.