latinica  ћирилица
07/08/2017 |  11:21 ⇒ 17:12 | Аутор: РТРС

Oбновљен рад Удружења бораца Југословенске војске у отаџбини (ВИДЕО)

У Требињу је обновљен рад Удружења бораца Југословенске војске у отаџбини и породица невиних жртава Другог свјетског рата, које је основано прије осам година.
Oбновљен рад Удружења бораца Југословенске војске у отаџбини - Фото: СРНА
Oбновљен рад Удружења бораца Југословенске војске у отаџбиниФото: СРНА

На синоћњој Изборној скупштини усвојен је програм рада у којем је један од основних циљева изградња спомен-обиљежја борцима Југословенске војске у отаџбини и невиним жртвама Другог свјетског рата.

Према идејном рјешењу урађеном прије 10 година, споменик у облику круне висок осам метара, требало би да буде постављен код Каменог моста у Требињу, на обали Луке Вукаловића.

"Ово треба да буде споменик нашег помирења са душама покојника, да они послије толико времена нађу мјесто гдје им неко може прислужити свијећу", рекао је новоизабрани предсједник Удружења Дражен Чучковић.

Он је додао да у Требињу регистровано 450 бораца Југословенске војске у отаџбини и невино страдалих жртава Другог свјетског рата који су бојкотовани деценијама.

На Изборној скупштини речено је да ће активности Удружења убудуће бити јавно представљање и публиковање историјских чињеница о страдању српског народа и припадника Југословенске војске у отаџбини на подручју Требиња у Другом свјетском рату, како би се жртве овог времена изједначила са страдалим Србима из других испоријских периода.

Скупштина Удружења бораца Југословенске војске у отаџбини и породица невиних жртава Другог свјетског рата има 160 чланова, а изборној сједници присуствовала су 94 члана