latinica  ћирилица
07/08/2017 |  11:25 | Аутор: РТРС

"Луцифер" наставља да задаје проблеме широм јужне Европе

Топлотни талас "Луцифер" наставља да задаје проблеме широм јужне Европе, упркос мањем паду температуре.
(Фото: Илустрација) -
(Фото: Илустрација)

- Дијелови Грчке и Македоније прогласили су ванредно стање због бојазни да ће вишеструки шумски пожари који су и даље ван контроле наставити да се шире.

У Италији, три особе су умрле током снажне олује која је услиједила након врелог
таласа у сјеверним дијеловима земље.

У Севиљи у Шпанији данас се очекује 40 степени Целзијусових, у Риму 39, али у осталим подручјима погођеним сушом и високом температуром током викенда дошло је до пада температуре.

У Атини се предвиђа 37 степени, у Фиренци 35, а на француском острву Корзика, које је погођено шумским пожарима посљедњих дана, око 34 степена.

У дијеловима Македоније проглашено је ванредно стање због шумских пожара у сјеверозападном планинском региону, који нису стављени под контролу.

Полиција је потврдила да је изгорјело тијело пронађено у селу у близини македонске пријестонице Скопља, док су у селу Могилец у централном дијелу земље изгорјеле двије куће и амбар.

У Италији су три особе изгубиле живот усљед снажне олује након топлотног таласа.

Један 41-годишњи Белгијанац је међу жртвама. Он је погинуо након што је дрво пало на његов шатор у љетњем кампу "Рејнбоу гедеринг" у долини Трамонтина, у региону Фриули, на сјевероистоку Италије.

Још једна особа је погинула када је дрво, које је олуја ишчупала из коријена, пало на људе током фестивала у Марцији на Доломитима.

Један планинар погинуо је од удара грома на планинском путу у истом подручју на планини Мармолада.

Извор: Срна