latinica  ћирилица
07/08/2017 |  14:45 ⇒ 14:45 | Аутор: РТРС

Терзић: Звезди је мјесто у Лиги Европе

Генерални директор фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић рекао је да вјерује да је екипа способна да елиминише Краснодар и пласира се у групну фазу Лиге Европе.
Звездан Терзић         (Фото:StarSport) -
Звездан Терзић (Фото:StarSport)

"Штета што нам Краснодар долази овако рано, али нам не треба алиби, вјерујемо да смо способни и спремни да побиједимо и изборимо се за Европу послије 10 година, да учинимо оно што звездашка јавност жели. Игре који смо пружили нам дају за право да вјерујемо да можемо да се сударимо са сваким клубом", рекао је Терзић новинарима.

Звезда ће у двомечу са руским Краснодаром покушати да избори пласман у групну фазу Лиге Европе.

Терзић је истакао да је екипи потребно вријеме, али да мисли да је на правом путу.

"Полако склапамо коцкице у мозаик који би требало да буде понос свих звездаша. Приоритет остаје стварање моћног тима. На добром смо путу. Морамо да побјеђујемо, да освојимо титулу и да вјерујемо да можемо да побиједимо Краснодар, без обзира на богатство руског клуба", навео је Терзић.

По његовим ријечима, Краснодар није атрактиван клуб попут Милана, а оцијенио је да би Звезда лакше прошла Динамо Кијев или Бриж.

"Десило нам се најгоре могуће, да добијемо противника који није атрактиван, а који нема лимитиран буџет. Буџет за играче је око 80 милиона евра, али њима проблем нису паре већ поштовање финансијског фер плеја", рекао је генерални директор црвено-бијелих. Он је рекао да је Краснодар "један од најорганизоавнијих клубова у Русији", са пребогатим власником коме је фудбалски клуб "пасија и приоритет".

"Имаће тешку препреку у виду Црвене звезде. Борићемо се мушки и вјеровати да је нама мјесто у Лиги Европе, а не њима", рекао је Терзић.

Прва утакмица између Црвене звезде и Краснодара играће се у четвртак, 17. јуна у Русији, док је реванш недјељу дана касније у Београду.

Терзић као велики проблем види повреду Бранка Јовичића и навео је да се нада да ће се до утакмице опоравити Милан Родић, који има проблема са прстом на нози.

Игњовски, Мијаиловић или Здјлар замјена за Јовичића

Бранко Јовичић паузираће најмање 10 недјеља, а клуб ће покушати да ангажује Александра Игњовског, Срђана Мијаиловића или Сашу Здјелара.

"Ступили смо у контакт са свима њима и не бих више коментарисао, али замјена за Јовичића треба да се ријеши до сриједе или да се одлучимо да рокадамо дођемо до истог модела игре који смо имали против Спарте", рекао је Терзић.

Ако би неко од њих тројице дошао, он би у клуб стигао на позајмицу уз опцију да га Звезда откупи на крају сезоне.

Извор: РТС