latinica  ћирилица
07/08/2017 |  15:39 | Аутор: РТРС

"Романијапутеви" изабрани за реконструкцију тунела Каловита брда

Вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић рекао је Срни да је предузеће "Романијапутеви" Соколац изабрано за извођача радова на реконструкцији тунела Каловита брда у општини Пале чија је вриједност инвестиције 1.461.000 КМ.
Ненад Нешић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Ненад Нешић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

Он очекује да до краја ове или почетком наредне седмице буде потписан уговор са извођачем радова, након чега би се приступило реализацији пројекта.

"Надамо се да ће реконструкција бити завршена прије почетка зимске сезоне, што значи да би радови трајали два до три мјесеца", навео је Нешић.

На подручју града Источно Сарајево, предузеће "Путеви Републике Српске" провело је и тендерски поступак за изгрању два кружна тока у општини Источно Ново Сарајево, а ове седмице би требало да буде потписан уговор са најповољнијим понуђачем.

Нешић је навео да је при крају процедура прибављања грађевинске дозволе, те да очекује да радови почну у другој поливини августа.

Према његовим ријечима, спроведен је и тендер за избор најповољнијег понуђача за изградњу кружног тока на Ребровцу у Бањалуци.

Он је додао да је Влада Републике Српске одобрила предузећу "Путеви Републике Српске" кредитно задужење у износу од 32 милиона КМ за завршетак путних праваца Котор Варош-Кнежево, Бронзани Мајдан-Стратинска, реконструкцију пута у Црњелову на подручју Бијељине и пута Подградци-Мраковица.

"У току је избор банке, која ће нас пратити са кредитним задужењем да би се могли завршити ови прутни правци. Са радовима ћемо почети ове, а наредне године је планиран завршетак радова", истакао је Нешић.

Извор: СРНА