latinica  ћирилица
07/08/2017 |  15:47 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Бањалука: Грађани упозоравају на безбједност старих игралишта за дјецу (ВИДЕО)

Иако се у Бањалуци све више граде нова, грађани упозоравају на безбједност старих игралишта за дјецу.
Игралиште Обилићево - Фото: РТРС
Игралиште ОбилићевоФото: РТРС

Чекајући да надлежни одговоре на њихов позив за санацију , мјештани Обилићева покренули су иницијативу за обнову дјечијег игралишта у Улици Марка Краљевића.

Прича о обнови игралишта покренута је захваљујући статусу на друштвеним мрежама. Мирела Савић забринута за безбједност дјеце у насељу преко "Фејсбука" покренула је иницијативу, која већ даје прве резултате.

- Заправо је велика концентрација дјеце сваки дан, међутим ово игралиште не погодује њима већ све више проблематичним категоријама друштва, неосвјетљено је и полицијске интервенције су овдје готово свакодневна појава, напомиње Мирела Савић, мајка.

Да јавно обраћање надлежнима има смисла, показује и овај примјер. У тренуцима снимања приче, по налогу из Градске управе, радници бањалучке "Чистоће" дошли су обновити игралиште.

Иако су мјештани похвалили реаговање надлежних, настављају акцију . У борби за сигурније игралиште стиже и подршка.

- Позваћемо све привреднике који желе да нам помогну у томе, свакако донираћемо и ми одређен дио средстава и својим физичким радом са волонтерима и дјецом настојаћемо да у што краћем року направимо ново игралиште, поручила је Адриана Басара, предсједница Хуманитарне организације "Будимо људи".

Иницијативу родитеља подржали су осим Хуманитарне организација "Будимо људи", Центар "Звјездице" и Хуманитарна организација "Буди другачији".