latinica  ћирилица
07/08/2017 |  17:42 | Аутор: РТРС

МСД: Изјава Станивуковића срамотна и шовинистичка

Изјава одборника ПДП-а у Скупштини града Бањалука Драшка Станивуковића у којој он каже да би предсједницу Владе Републике Српске "најрадије ухватио за уши" је срамотна и показује да тај млади човјек наставља традицију шовинистичких излива својих страначких колега, саопштено је данас из Младих социјалдемократа.
МСД -
МСД

- Оваква изјава упућена жени која обавља функцију предсједника Владе Републике Српске се у савременом свијету сматра срамотном. Станивуковић показује да спада у категорију врлих кадрова ПДП-а, попут свог страчанког колеге Славка Вучуревића, који је сличне изјаве давао у ранијем периоду. Када млад човјек, коме су пуна уста ријечи "промјене", каже да би једну жену "ухватио за уши" и на то још дода "да не кажем нешто друго" то показује колика је његова свијест и какве би биле промјене за које се он залаже - наводи се у саопштењу.

Млади социјалдемократи додају да је ова изјава срамотна и за странку из које Станивуковић долази.

- Остаје нам да се питамо у каквом окружењу је васпитан неко ко без икакве контроле може да даје овакве мизорине изјаве, не размишљајући да је на тај начин упутио пријетњу нечијој супрузи, сестри или мајци. Вјерујем да су сви чланови ПДП-а који су нормални након ове изјаве остали шокирани, а ако младог Станивуковића није срамота због овога што је рекао, његове родитеље сигурно јесте или би требало бити - закључује се у саопштењу.