latinica  ћирилица
08/08/2017 |  09:49 ⇒ 10:17 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Фалсификатори историје једва чекају незналице попут Дарка Бабаља

Члан Главног одбора СНСД-а Радован Ковачевић коментарисао је на друштвеним мрежама отворено писмо делегата СДС-а у Дому народа парламента БиХ Дарка Бабаља, упућено предсједнику Републике Српске Милораду Додику.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Наиме, Бабаљ је у писму поручио да би дужност предсједника Републике требало да буде очување Републике Српске, њених обиљежја и симбола, те да химна треба да велича огњиште и отаџбину, јунаштво српског народа, а не да велича дом и домовину.

"Грб не представља ништа осим хрватске круне на њему", навео је Бабаљ.

Комантаришући наводе Бабаља, Ковачевић је истакао да је "јасно о коликој количини незнања, несмотрености и баналности је ријеч и колико је опасно да такву количину незнања испољавају они који претендују да предводе један народ и Републику".

"То што господин Бабаљ мисли да је `дом` хрватска ријеч, можемо једноставно приписати његовом незнању, ускогрудости и недостатку основног образовања. Али што круну краља Стефана Твртка I Котроманића назива хрватском је већ много озбиљнији проблем, поготово када тако нешто тврди представник Републике Српске у заједничким органима БиХ", наводи Ковачевић.

Додаје да је фалсификовање историје, са којим је српски народ суочен посљедње двије деценије, озбиљан проблем.

"Фалсификатори и узурпатори историје и идентитета једва чекају на незналице попут Дарка Бабаља", закључује Ковачевић.