latinica  ћирилица
08/08/2017 |  11:52 ⇒ 14:09 | Аутор: РТРС

Радојичић уручио награду власнику најуређенијег дворишта

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је породици Ћетојевић плакету и новчану награду од 600 КМ, те мобилни телефон од компаније "Елта", за најуређеније двориште од укупно 16 пријављених у овој категорији.
Радојичић уручио награду власнику најуређенијег дворишта - Фото: СРНА
Радојичић уручио награду власнику најуређенијег двориштаФото: СРНА

Радојичић је навео да је двориште породице Ћетојевић у бањалучком насељу Шарговац примјер добре бриге о породичној оази у којој се налазе многе врсте биљака, воћа, поврћа, као и домаћих животиња.

- Можемо само да пожелимо да је оваквих простора више у граду јер се види да овдје влада велика љубав. То је лијепа порука - да покушамо уредити простор око себе, а не само да га уређују градске власти - рекао је Радојичић новинарима и честитао власницима за награду.

Власник дворишта Дејан Ћетојевић каже да са родитељима, сестрама и баком ужива да води свакодневну бригу о уређењу дворишта.

- Сви се договарамо и предлажемо, те заједно доносимо одлуке шта ћемо и како урадити. Највише волим да се бавим израдом дрвених украса, у чему имам помоћ оца - истакао је Ћетојевић.

Он је нагласио да ће новчану награду од Града искористити да направи нешто ново у дворишту, у којем, осим цвијећа и поврћа, има више од 300 различитих домаћих животиња и кућних љубимаца које је свакодневно потребно хранити и водити бригу о њима.

- Имамо разне врсте голубова, дивље и домаће патке, кокошке, корњаче, више врста паса, рибице.. Имамо и више од 60 канаринаца - каже Ћетојевић.

Акција "Бирамо најуређеније" града Бањалука трајала је од 15. до 31. маја, а укупно је стигло 39 пријава у четири категорије.

Осим најуређенијег дворишта, бирано је и најуређеније школско двориште, те је у овој категорији прво мјесто освојила Основна школа "Јован Цвијић".

У категорији најуређенијег простора у стамбеним зградама прво мјесто припало је Заједници етажних власника Булевар Десанке Максимовић број 2, док је награду за најуређенији балкон добила Јелена Златинић у Улици Драгана Бубића.

Специјална награда припала је Божи Радману за допринос у очувању зеленила на подручју града.

Извор: СРНА