latinica  ћирилица
08/08/2017 |  15:12 ⇒ 18:06 | Аутор: РТРС

Студентски домови Универзитета у Источном Сарајеву спремни за пријем студената (ВИДЕО)

Студентски домови Универзитета у Источном Сарајеву спремни су за пријем студената.
Студенски домови - Фото: РТРС
Студенски домовиФото: РТРС

 У Палама, Источном Сарајеву и Фочи очекују да ће сви смјештајни капацитети од 1.300 лежаја бити попуњени до почетка нове академске године.

У два новоизграђена студентска дома у Палама са 550 лежаја ужурбано се припремају за долазак старих студената док ће половином овог мјесеца бити расписан конкурс за пријем нових . Још се не зна да ли ће прошлогодишња цијена од 125 марака мјесечно остати и за ову годину јер ће на то утицати многи фактори. Управа ради на новим пројектима како би употпунила понуду студентима.

- Да би комплетирали понуду у студентском дому у Палама ми морамо изградити још један, трећи објекат, објекат гдје би имали ТВ сале, читаонице, библиотеку, канцеларијски простор, магацински простор. Има доста посла - рекао је директор Студентског центра Пале Дамјан Шкипина.

У студентском центру у Лукавици очекују да ће капацитети од 430 лежаја бити попуњени као и сваке године. Радило се на реновирању кухиња као и осталих просторија. Цијена у овом дому је подијељена на 3 групе. 

- И даље остајемо на три категорије. Дјеца погинулих бораца плаћају 40 марака, избјегла и расељена лица 70, а сви остали 120 марака - навео је директор Студентског центра Источно Сарајево Александар Бјелица.

Цијена студентског смјештаја у Фочи на прошлогодишњем нивоу износила је 144 марке, а капацитет ових новоизграђених домова је 346 лежаја. Такође ће половином овог мјесеца бити расписан конкурс за пријем нових студената у ове домове.