latinica  ћирилица
08/08/2017 |  15:15 ⇒ 18:03 | Аутор: РТРС

У Требиње из Швајцарске стигла вриједна донација (ВИДЕО)

У Требиње је из Швајцарске стигла вриједна донација намјештаја и опреме која ће бити распоређена у Дом пензионера, Болницу и Дом здравља.
Требиње - донација - Фото: РТРС
Требиње - донацијаФото: РТРС

Донација се састоји од аутоматизованих лежајева, ходалица и колица за непокретне.

Комплетно опремљених 30 аутоматизованих лежајева, 22 ходалице и 8 колица, биће распоређени здравственим установама у Требињу. Ова опрема ће, истичу из требињског Дома пензионера, бити од велике помоћи, с обзиром да само у овој установи борави преко 50 корисника зависних од туђе помоћи.

- Њима ће доста требати, имамо их доста непокретних, али свима ће нам то добро доћи - изјавила је корисница услуга Дома пензионера Јелена Миловић.

- То ће нам пуно помоћи у наредном периоду и надам се да ће опет бити сличних домација, пуно значи - истакла је мара Чихорић из рачуноводства и финансија Дома пензионера.

Иницијатор хуманитарне акције за здравствене установе је породица Алексић из Швајцарске, која је поријеклом из Требиња.

- Због неких ситуација у породици били смо овдје у болници. Онда смо стварно помислили да овдје мора нешто да се учини да се покрене, помогне - нагласила је донатор Сања Алексић.

- Ови кревети ће бити распоређени оним установама у Требињу којима буде потребно, неће бити у поткровљима већ у употреби, најаважније је и најважније је да то може да помогне - додао је градоначелник Требиња Лука Петровић.

Ово је прва, али не и посљедња донација Требињу од породице Алексић из Швајцарске. И у будућности, кажу, настојаће да организују сличне хуманитарне акције.