latinica  ћирилица
08/08/2017 |  15:39 ⇒ 16:49 | Аутор: РТРС

Додик: Поштоваће се одлука о именовању в.д. директора ШГ "Вучевица"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће бити поштована одлука о именовању вршиоца дужности директора Шумског газдинства "Вучевица" у Чајничу и да радници немају надлежност да утичу на то.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Зна се ко је за то надлежан и ко то треба да ради", рекао је Додик новинарима у Бањалуци, коментаришући протесте радника "Вучевице".

Неђо Машић именован је 27. јула за вршиоца дужности директора Шумског газдинства "Вучевица" у Чајниче. Он је запослен у "Вучевици" и обављао је послове техничког директора овог газдинства.

Примопредаја дужности између новоименованог и досадашњег вршиоца дужности директора, како је било најављено из "Шума Српске", требало је да буде обављена 28. јула.

Из "Шума Српске" је раније саопштено да претходном директору ШГ "Вучевица" Слободану Пејовићу није продужен мандат због непоштивања пословне политике, због чега је Управа одлучила да против њега покрене поступак утврђивања одговорности за повреду радне обавезе.

Пејовићу је мандат директора истекао 14. марта 2016. године. Он је од тада био вршилац дужности директора, мандат му је продужаван више пута, а статус в.д. је према посљедњем рјешењу истекао 21. јула, навели су из "Шума Српске".

Више од 100 радника "Вучевице" обуставило је производњу и почело протесте са захтјевом да се повуче одлука "Шума" о смјени директора Пејовића.

"Вучевица" је прошлу годину завршила са 1,4 милиона КМ добити.

Извор: Срна