latinica  ћирилица
08/08/2017 |  16:20 ⇒ 16:21 | Аутор: РТРС

Трампов најнижи рејтинг од кад је постао предсједник

Шест мјесеци откако је Доналд Трамп ступио на функцију предсједника САД, његов рејтинг и популарност су на најнижем нивоу, а три четвртине Американаца нема повјерења у највећи дио онога што долази из Бијеле куће.
Доналд Трамп - Фото: Getty Images
Доналд ТрампФото: Getty Images

Трампов рад одобрава 38 одсто од укупног броја испитаника, док 56 одсто не одобрава, резултати су анкете коју је радио Си-еН-еН. Само се још Бил Клинтон суочио с падом рејтинга испод 50 процената послије шест мјесеци на власти.

Од укупног броја испитаника, 47 одсто Американаца сада поручује да "снажно не одобравају" Трампов рад, док је 24 одсто оних који га "снажно подржавају", што је оштар пад са 33 одсто подршке колико је имао послије инаугурације. Мањак повјерења, међутим, представља кључни проблем, јер је велика већина - чак 73 одсто, скептично у погледу онога што долази из Бијеле куће, док 30 одсто каже да уопште не вјерују у оно што чују на званичним државним медијима.

То је, међутим, у супротности са 24 одсто оних који вјерују у највећи дио онога што долази из Бијеле куће или у апсолутно све. Међу републиканцима, снажна подршка Трампу је пала са 73 одсто из фебруара на садашњих 59 процената, док је међу бијелцима који немају диплому колеџа, а који су кључно упориште Трампа, само 35 одсто оних који "снажно одобравају" његов рад, што је за 12 процентних поена мање него што је то био случај у фебруару. Истовремено, "снажно не одобравање" Трамповог рада међу демократама се задржало на стабилних 80 одсто.

Извор: Танјуг