latinica  ћирилица
08/08/2017 |  17:18 ⇒ 09/08/2017 | 17:27 | Аутор: РТРС

Хуманитарна акција за Наталију Пупчевић - потребно 150.000 евра (ВИДЕО)

Хуманитарна организација "Будимо људи" покренула је хуманитарну акцију за прикупљање новца за лијечење 33-огодишње Наталије Пупчевић, обољеле од акутне мијелобластне леукемије, а којој је за трансплантацију коштане сржи у Њемачкој потребно 150.000 евра.
Наталија Пупчевић - Фото: РТРС
Наталија ПупчевићФото: РТРС

Некадашња спортисткиња из Новог Града два мјесеца се бори против леукемије. Организам јој је лоше реаговао на прву туру лијечења у Београду, па јој је сада једина нада у излијечење, трансплантација коштане сржи у Њемачкој, код др Надежде Басаре.

- Износ је 150.000 евра и наравно, породица није била у могућности да обезбиједи та средства. Због тога су затражили помоћ од нас и ми смо се одазвали на њихову молбу. Првенствено, не само због Наталије, него је у питању њено двоје малољетне дјеце, у доби од 3,5, и 2 године, Коста и Јакша, који захтијевају мајчину и љубав и бригу и пажњу у одрастању - истакла је волонтер Хуманитарне организације "Будимо људи" Даниела Ратешић. 

Наталијини родитељи су као млади изгубили двоје дјеце, прије двије године и Наталијину сестру Николину иза које је остало троје малољетне дјеце, а сада бију битку с временом да што прије скупе новац да једино дијете пошаљу на лијечење.

- Због тога позивам све људе да помогну ову хуманитарну акцију, да би моја ћерка што прије оздравила и вратила се својој дјеци да их васпитава у нормалне људе и грађане ове наше Републике Српске - нагласио је Наталијин отац Никола Дакић.

Хуманитарна организацоја "Будимо људи" отворила је посебан рачун за Наталију у Уникредит банци, а акцији се свакодневно уплатама придружују хумани грађани Републике Српске.