latinica  ћирилица
08/08/2017 |  18:48 ⇒ 19:18 | Аутор: РТРС

Федерер: Желим Новаку да се врати што јачи

Роџер Федерер учествоваће на Мастерсу у Монтреалу, гдје је пред турнир причао о "прескакању" другог дијела сезоне.
Ђоковић - Федерер - Фото: ТАНЈУГ
Ђоковић - ФедерерФото: ТАНЈУГ

Швајцарац је прошле године због повреде кољена морао да пропусти већи дио године, а због својих повреда то су ове урадили Новак Ђоковић и Стен Вавринка.

Српски тенисер је то урадио због лакта који га је мучио још од краја 2015. године, док је Швајцарац због истог проблема као свој сународник морао да узме паузу.

"Надам се да неће сви сад кренути са тим, да прескачу други дио сезоне. Новак и Стен су то урадили, а њима је вјероватно потребна опарација. Слично је са Чилићем, као и Маријем", рекао је Федерер.

Иако је Новаку сугерисана операција, српски тенисер је одлучио да се то залијечи природним путем, а освајач 19 Гренд слема се нада да ће се Новак, па и Вавринка вратити што јачи.

"Надам се да ће се Новак вратити што јачи наредне сезоне, а и исто то мислим и за Вавринку. Искрен, не волим то радим (пропушта сезону), али када у каријери која траје 15 до 20 година узмете неколико мјесеци, то и није тако страшно", казао је Роџер, а потом и закључио.

"Некада немате избора. Све је у томе да останете позитивни у тешким ситуацијама. Желим Новаку и Стену сву потребну снагу која им је потребна".

Извор: Б92