latinica  ћирилица
08/08/2017 |  22:25 | Аутор: РТРС

Бијељина: Одата пошта палим борцима и одржано "Пантелинско духовно вече"

Представници града Бијељина и бројне званице и гости вечерас су, поводом прославе крсне славе града - Светог Пантелејмона, положили вијенце и цвијеће на Споменик палим борцима у одбрамбеном-отаџбинском рату.
Бијељина: Слава града - Фото: СРНА
Бијељина: Слава градаФото: СРНА

Осим градоначелника Миће Мићића и предсједника Скупштине града Славише Марковића, пошту су одали и министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић.

Међу бројним званицама и гостима били су представници градова Лангенхаген, Крушевац, Шабац, Лозница, сусједних општина Лопаре и Угљевик, те Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, Полицијске управе Бијељина, посланици у Народној скупштини Републике Српске и парламенту БиХ и градски одборници.

Након полагања вијенаца, у Центру за културу одржано је "Пантелинско духовно вече", у оквиру манифестације "Пантелински дани" поводом славе града, које је химном Републике Српске "Моја Република" отворио хор "Србадија".

Вечерашњи скуп благославио је свештеник Синиша Шаренац, који је подсјетио на живот, вјеру и страдње Светог великомученика Пантелејмона, поручивши да се не треба плашити тешких времена и изазова, већ гријеха.

Градоначелник Мићић је обраћајући се окупљенима подсјетио на бројне капиталне пројекте у граду који су урађени и који предстоје, као што је градња насипа на Дрини, завршетак зграде основне школе у Лединцима, регулација корита канала Дашница, а који се реализују локалним и средствима Владе Републике Српске, Свјетске банке, Европске банке за обнову и развој, холандске Владе, Турске развојне агенције.

Мићић је потом уручио признања града и златну медаљу "Кнез Иво од Семберије" министру Шаровићу, генералном конзулу Србије Николићу, а министру пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стеви Мирјанићу, који није присуствовао вечерашњој свечаности, биће накнадно уручени.

Након додјеле признања, "Пантелинско духовно вече" настављено је у извођењем духовних пјесама и наступом глумаца Српског народног позоришта из Новог Сада Миодрага Петровића и Жељке Јелић.

Извор: СРНА