latinica  ћирилица
09/08/2017 |  08:10 | Аутор: РТРС

Због врућина путовати рано ујутро

Из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају возаче да због веома високе температуре на дужа путовања крећу у раним јутарњим или касним послијеподневним часовима, а уколико путују током дана, да праве чешће паузе.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

"Прије напуштања возила возачи би требало да угасе расхладне уређаје, како би се организам навикао на спољну температуру", саопштено је из Савеза.

У току је изградња пјешачке стазе на регионалном путу Драгаловци-Горња Вијака, у мјесту Драгаловци, због чега је измијењен режим саобраћаја, а предвиђено је да радови трају 10 дана.

Због изградње ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим саобраћаја у зони укрштања са истоименим магистралним путем.

Возила ће до 31. августа пролазити у оба смјера, са ограничењем брзине кретања до 20 и до 40 километара на час.

Ради постављања лед-маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице", на ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим саобраћаја.

Због изградње вијадукта на магистралном путу М-16, дионица Нова Топола-Клашнице, од 23.00 до 5.00 часова долази до обустава саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током наведеног периода.

На магистралном путу М-5 /дионица Рогатица-Устипрача/, због бушења и минирања терена у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја, у трајању од пет до 15 минута.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Р-476, дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта возила саобраћају наизмјенично једном траком.

Јутрос се на путевима у Федерацији БиХ саобраћа уз повољне услове за вожњу.

На магистралном путу Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље, због деминирања терена у мјесту Осојница, од 8.00 до 16.00 часова могу се очекивати повремене, краће, обуставе саобраћаја.

Краћи застоји могући су и на дионицама гдје су у току санације, посебно на правцима Маглај-Жепче, Доњи Вакуф-Травник, Тузла-Калесија и Бугојно-Купрес.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Извор: СРНА