latinica  ћирилица
09/08/2017 |  10:49 ⇒ 13:39 | Аутор: РТРС

Котор Варош: Суфицит у извозу, константна улагања Сим техника

Котор Варош је једна од ријетких општина у БиХ која има суфицит у извозу захваљујући предузећу Сим техник, али и осталим привредним субјектима у машинској и обућарској индустрији, рекао је начелник ове општине Зденко Сакан који је данас посјетио ову фабрику машинских производа.
Котор Варош - Фото: РТРС
Котор ВарошФото: РТРС

Сакан, који се у разговору са директором Сим техника Ивом Марићем упознао о активностима и плановима овог предузећа, изразио је задовољство због чињенице да власници ове фабрике стално проширују производне погоне и улажу знатна средства у нове инвестиције.

Руководство Фабрике је у овој години уложило око три милиона КМ у набавку савремене опреме високог квалитета за израду машинских дијелова.

Марић каже да су у фабрици тренутно запослена 233 радника, а константна улагања су неопходна да би задржали имиџ поузданог партнера за све кориснике услуга.

- У функцији је нови производни погон који се простире на површини од 3.000 метара квадратних, а при крају је изградња нове хале за складиштење робе на површини од 600 метара квадратних - рекао је Марић.

Он је додао да се производи пласирају на њемачко тржиште, а главни купци су Бош, Ина Шефлер група и други.

- Почетком године смо запослили 15 радника, уложили смо знатна средства у нову опрему, а имамо потребу да запослимо још 10 радника до краја августа - рекао је Марић.

Руководство фабрике Сим техник ће 8. септембра пригодним програмом обиљежити 10 година постојања.