latinica  ћирилица
09/08/2017 |  12:51 ⇒ 12:59 | Аутор: РТРС

Боаћи: Са Звездом могу све

Фудбалер Црвене звезде Ричмонд Боаћи оцијенио је за клупски сајт да су га црвено-бијели довели у "фудбалску жижу интересовања".
Ричпмонд Боачи - Фото: РТС
Ричпмонд БоачиФото: РТС

Боаћи је прошле зиме дошао у Звезду, а овог љета продужио је уговор с београдским клубом. Он је ове сезоне најефикаснији играч Звезде са седам голова.

"Црвена звезда ме је довела у фудбалску жижу интересовања. Имао сам прилику да играм девет година у Италији, Јувентус ме је купио, али никада прије нисам играо у Лиги Европе. Црвена звезда ми је дала прилику да то остварим. Захваљујући Звезди, моје име сада знају људи који иначе никада не би знали за мене. Са Звездом могу све, а без ње бих још увијек играо у Серији Б и зато сам много захвалан овом клубу. Љубав и захвалност ћу заувијек осјећати према овој екипи, чак и када је једног дана будем напустио", рекао је Боаћи за клупски сајт.

Овај 24-годишњи нападач рекао је да су навијачи покретачка снага Звезде и позвао их да у већем броју подрже екипу у наставку сезоне.

"Без навијача не би било Црвене звезде. Желим да их позовем да у што већем броју долазе да нас подрже, јер нама то много значи. Ми на терену не играмо за себе, него за њих. Када играте фудбал и зарађујете, то не радите само због себе, много је људима којима можете да помогнете. Зато би они требало да долазе да нас подрже, како бисмо им пружили све што можемо", рекао је Боаћи.

Он је рекао да се труди да научи српски и стихове Звездиних песама, али је додао да му је језик јако тежак за изговор.

Извор: РТС