latinica  ћирилица
09/08/2017 |  16:56 ⇒ 18:15 | Аутор: РТРС

Наталији Пупчевић неопходна наша помоћ за лијечење (ВИДЕО)

Хуманитарна организација "Будимо људи" покренула је акцију прикупљања новца за лијечење 33-огодишње Наталије Пупчевић, обољеле од леукемије. За трансплантацију коштане сржи у Њемачкој потребно је 150 хиљада евра.
Наталија Пупчевић - Фото: РТРС
Наталија ПупчевићФото: РТРС

Некадашња спортисткиња из Новог Града два мјесеца се бори против леукемије. Организам јој је лоше реаговао на прву терапију лијечења у Београду, па јој је сада једина нада у излијечење, трансплантација коштане сржи у Њемачкој, код докторице Надежде Басаре.

- Износ је 150.000 евра и породица није у могућности да обезбиједи та средства. Због тога су затражили помоћ од нас и ми смо се одазвали на њихову молбу. Не само због Наталије, него је у питању и њено двоје дјеце, у доби од 3,5 и двије године. Коста и Јакша трабају мајчину љубав, бригу и пажњу у одрастању - каже Данијела Ртешић, волонтерка организације.

Наталијини родитељи су као млади изгубили двоје дјеце, прије двије године и Наталијину сестру Николину иза које је остало троје малољетне дјеце, а сада бију битку с временом да што прије скупе новац да једино дијете пошаљу на лијечење.

- Због тога позивам све људе да помогну ову хуманитарну акцију, да би моја ћерка што прије оздравила и вратила се својој дјеци - навео је Никола Дакић, Наталијин отац.

Хуманитарна организација "Будимо људи" отворила је посебан рачун за Наталију у Уникредит банци, а акцији се свакодневно уплатама придружују хумани грађани Републике Српске.