latinica  ћирилица
10/08/2017 |  10:17 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Икеа отворила прву робну кућу у Србији

Шведска компанија Икеа отворила је данас робну кућу у Бубањ Потоку код Београда површине 35.000 метара квадратних метара у коју је инвестирала 70 милиона евра и запослила 416 радника.
ИКЕА - Фото: B92
ИКЕАФото: B92

Компанија Икеа је изградила и инфраструктуру око Робне куће Икеа - Београд исток у вриједности од готово 10 милиона евра.

Ово је прва робна кућа компаније Икеа на тржишту Србије и 400. на свијету, а Србија је постала 49. земља у којој шведска компанија има пословне операције и једино ново тржиште у 2017. години.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је на отварању Робне куће Икеа - Београд исток у Бубањ Потоку да је Србија и отварањем овог објекта показала да постаје модерна земља и да је на добром путу.

Он је рекао да је Икеа показатељ да Србија није лошија, већ напротив, боља од других и навео да је уживао обилазећи новоотворене салоне.

- Морамо да се боримо, да будемо успјешнији и конкурентнији од других. Ја сам оптимиста. Наша индустрија намјештаја има могућност да се развија - истакао је Вучић.

Икеа је симбол квалитетног и јефтиног намјештаја и других артикала за кућу и највећи је свјетски малопродајни ланац за ту врсту производа.

Извор: СРНА