latinica  ћирилица
10/08/2017 |  10:53 ⇒ 11/08/2017 | 07:21 | Аутор: РТРС

Пожар на путу Мркоњић Град - Гламоч, насеља нису угрожена (ФОТО/ВИДЕО)

Пожар у општини Мркоњић Град, у селу Подгорја, и даље је активан.
Пожар у Мркоњић Граду - Фото: РТРС
Пожар у Мркоњић ГрадуФото: РТРС

Иако је пожар великим дијелом стављен под контролу и локализован, екипе ће дежурати цијелу ноћ.

У ватрогасном друштву Мркоњић Град кажу да је гашење отежано због неприступачног терена и високих темепратура. Тренутно гори углавном ниско растиње и коров.

Пожар у Мркоњић Граду

У овом пожару изгорјела је једна кућа са пратећим објектима, рекао је за РТРС Владо Солдат из Цивилне заштите Мркоњић Града.

Мркоњић Град - пожар (Фото: РТРС)

У дому Нике Милетића, у селу Подгорја, ноћас нико није спавао. Он и његови укућани ноћ су провели на пожаришту надомак куће, за коју, каже, страхује и данас.

Око 100 људи, ватрогасаца из Мркоњић града и Шипшова и чланова шумског газдинства Горица пожар су већ ставили под контролу, али, с обзиром на то да је тежак терен, ватра je поново планула.

- Позивам добровољце, људе из Мркоњић Града који желе да нам помогну јер нам је потребна помоћ у људству а сву осталу механизацију имамо, поручила је Дивна Аничић, начелница Општине Мркоњић Град.

Пожар који је био активан и на подручју села Жаково и Мркоњићи у Поповом пољу, јутрос је угашен, потврђено је у Ватрогасној јединици Требиње.

Већ седми дан је активан и велики пожар на планини Видуша на територији општине Билећа. Ватрогасци настоје да пожар држе под контролом и спријече његово ширење на подручје општине Требиње.