latinica  ћирилица
10/08/2017 |  14:14 | Аутор: РТРС

Светозар Маровић признао кривицу за организовани криминал у Будви

Бивши високи функционер ДПС-а мораће да уплати 1,1 милион евра буџету Црне Горе, а ако то не учини изгубиће дио имовине који је заложио као хипотеку
Светозар Маровић (Фото: rtcg.me) -
Светозар Маровић (Фото: rtcg.me)

Бивши високи функционер ДПС-а Светозар Маровић има рок до средине септембра да уплати 1,1 милион евра буџету Црне Горе, а на основу споразума који је потписао са Специјалним тужилаштвом, којим је признао да је организовао криминалну групу која је општини Будва нанијела милионску штету.

Маровићев адвокат Здравко Беговић је за Побједу казао да ће суд, уколико Маровић то не учини до договореног рока, морати да му одузме дио имовине који је заложио као хипотеку, преноси РТЦГ.

Истим споразумом о признању кривице, он је пристао да одлежи три године и девет мјесеци затвора, али се не зна када ће, због болести, закорачити у Спуж.

Беговић је рекао да се његов клијент налази у специјализованој болници за ментално здравље, на третману који још траје.

"Што се тиче новчане надокнаде, на име обавезе од милион евра, он је заложио некретнине које имају ту вриједност. У случају да не уплати готов новац, од те имовине ће се надокнадити вриједност коју су одредили вјештаци, а које је Тужилаштво одредило", казао је Беговић.

Према његовим ријечима, непокретност његовог клијента има већу вриједност од милион евра.

За Маровићем, који се налази на лијечењу у Београду, средином маја расписана црвена Интерполова потјерница како би казну одслужио у Спужу.

Извор: Танјуг