latinica  ћирилица
10/08/2017 |  15:59 ⇒ 18:35 | Аутор: РТРС

Вишеград: Помоћ пољопривредницима (ВИДЕО)

У Вишеграду је недавно потписан уговор о сарадњи ове локалне заједнице са њемачком хуманитарном организацијом ХЕЛП који се односи на реализацију пројекта из области пољопривреде.
Помоћ пољопривредницима у Вишеграду - Фото: РТРС
Помоћ пољопривредницима у ВишеградуФото: РТРС

За све заинтересоване потенцијалне кориснике одржана је презентација пројекта, за пословне идеје које су примарни извор прихода из свих области пољопривредне производње.

- Додјелиће се 30 грантова у вриједности 4.000 марака у материјално техничким средствима. Циљне групе су незаопслени и социјално угрожени, истакла је Ана Богдановић, начелника Одјељеза за привреду и друштвене дјелатности општине Вишеград.

- Потребно је што је ближе објаснити начин на који се аплицира, како се попуњава апликација, које су најчешће грешке које се праве, па нам се често деси да најбољи и највриједнији пољопривредници уопште не аплицирају или погрешно попуне апликацију. Желимо да нам се јави што већи број добрих апликаната, а на подручју општине Вишеград има добрих пољопривредника, поручио је Шемсудин Мањевић, Хуманитарна организација ХЕЛП.